Frequently Asked Questions (FAQ) ! Veelgestelde vragen (FAQ)

Veelgestelde vragen (FAQ) (SECTIE) BETALING

WELKE BETAALMETHODEN ACCEPTEREN JULLIE? Je kunt alle belangrijke creditcards en PayPal gebruiken in onze winkel.

HOE VEILIG IS MIJN PERSOONLIJKE INFORMATIE? De website voldoet aan de hoogste industriestandaarden om uw persoonlijke informatie te beschermen met de beste beveiligingsoplossingen. Uw creditcardgegevens en persoonlijke gegevens worden tijdens verzending versleuteld met SSL (Secure Socket Layer-technologie), die veel wordt gebruikt op internet voor het veilig verwerken van betalingen. (NIEUWE SECTIE) ORDER TRACKING

MIJN TRACKINGNUMMER WERKT NIET 90% van onze bestellingen heeft een trackingnummer beschikbaar. Het is echter mogelijk dat uw bestelling geen trackingnummer heeft. Neem in dat geval contact met ons op via support@website.com als u meer wilt weten over uw zending zonder trackingcode en we zullen ons best doen om u hierover informatie te verstrekken! U ontvangt uw trackingnummer per e-mail binnen enkele dagen na uw bestelling. U kunt uw bestelling dan volgen met de code op onze pagina Track Order. Zorg ervoor dat u de code correct invoert, de beste manier om dit te doen is door kopiëren en plakken.

HOE WEET IK OF MIJN BESTELLING IS VERZONDEN? Wanneer uw items zijn verzonden, sturen we een melding per e-mail naar uw geregistreerde e-mailadres en naar het telefoonnummer dat u hebt opgegeven bij het afrekenen. Het trackingnummer is meestal beschikbaar binnen enkele dagen na verzending. U kunt ook onze online besteltrackingpagina controleren.

DE TRACKINGSITE ZEGT GELEVERD, MAAR IK HEB MIJN PAKKET NOG NIET ONTVANGEN Soms markeren postale volgservices een bestelling als geleverd wanneer deze uw plaatselijke postkantoor heeft bereikt, ook al heeft u het pakket nog niet ontvangen. In dit geval moet u nog een paar dagen wachten totdat uw postdienst het pakket bij u thuis bezorgt of contact opnemen met uw plaatselijke postkantoor, aangezien zij het item mogelijk voor u vasthouden.

(NIEUWE SECTIE) VERZENDING & LEVERING

VERSTUREN JULLIE NAAR HET BUITENLAND? ComfortBenen verzendt dagelijks wereldwijd. Verzending is beschikbaar voor bijna de hele wereld.

HOE LANG DUURT HET VOOR MIJN BESTELLING VERZONDEN WORDT? Alle items zijn onderworpen aan een verwerkingstijd voordat ze worden verzonden. 99% van de bestellingen verlaat het magazijn binnen 1-3 dagen na betaling. We zullen u per e-mail op de hoogte stellen wanneer uw items zijn verzonden.

MIJN BESTELLING IS NIET OP TIJD AANGEKOMEN, WAT MOET IK DOEN? Als om welke reden dan ook uw items niet binnen 45 werkdagen na de aankoopdatum zijn aangekomen, neem dan contact op met support@ComforBenen.com.

HOE LANG DUURT DE VERZENDING? Standaard internationale verzending: 8-20 werkdagen Alle bestellingen worden binnen 3 werkdagen verzonden vanuit ons magazijn. In piekperioden moet u rekening houden met maximaal 6 werkdagen voor verzending.

HOE WORDT HET PAKKET BEZORGD?

Dit hangt af van waar u woont en welk product u bestelt. Het pakket wordt bezorgd bij u thuis, in uw brievenbus, op uw veranda of bij het lokale postkantoor met een kennisgeving achtergelaten in uw brievenbus. De meeste bestellingen zijn beschikbaar om op te halen bij uw lokale postkantoor nadat u een kennisgevingsbrief hebt ontvangen in uw brievenbus. Dit gebeurt ook als de postbode heeft geprobeerd het pakket bij u thuis af te leveren, maar er niemand was om het aan te nemen en het nergens veilig kon worden achtergelaten.

WAT ZIJN DE VERZENDKOSTEN? We bieden GRATIS verzending wereldwijd!

VANWAAR WORDT MIJN PAKKET VERZONDEN? Onze magazijnen bevinden zich in China & Verenigde Staten. De meeste bestellingen worden vanuit China verzonden. Als u meer informatie nodig heeft, neem dan contact met ons op via support@ComfortBenen.com.

(NIEUWE SECTIE) RETOURNEREN & TERUGBETALINGEN

WAT ALS IK EEN BESCHADIGD / DEFECT PRODUCT ONTVANG? Als u een beschadigd of defect product van Website heeft ontvangen, stuur dan een fotografisch of video-bewijs van de schade en wij sturen u direct een nieuw werkend artikel (gratis, uiteraard).

(NIEUWE SECTIE) NA AANKOOP

IK HEB EEN VERKEERD VERZENDADRES / DE VERKEERDE VARIANT GEKOZEN! KAN IK DIT VERANDEREN? Als dit u overkomt, e-mail ons dan zo snel mogelijk op support@ComfortBenen.com, en we kunnen het misschien voor u regelen. We kunnen echter niets garanderen in dit geval, aangezien al onze items meestal onmiddellijk na bestelling worden verwerkt en dezelfde dag of de dag erna worden verzonden. Als uw bestelling al in het verzendproces zit, kunnen we deze niet stoppen. Neem toch contact met ons op, want we geven nog steeds om en we zullen proberen in elk geval te helpen. We weten hoe frustrerend het kan zijn om te betalen voor iets dat je niet kunt gebruiken. Let op: als we de bestelling niet kunnen annuleren, doen we geen terugbetaling als u uw producten naar het verkeerde adres heeft gestuurd.

MIJN PAKKET ZIT VAST BIJ DE DOUANE, WAT KAN IK DOEN? Douane, Postdiensten & Website zijn verschillende entiteiten, daarom zijn we niet aansprakelijk voor vertragingen veroorzaakt door douane of lokale postdiensten en kunnen we niet verantwoordelijk worden gesteld voor de douaned